Novi svijet

Članak od admin@place

07.10.2020

Svijet se naljutio. Pati. I ružno je. I ne smije biti tako. Tko treba što? Neki posao. Neki integritet. Neki dostojanstvo. Neki pravdu. Neki sigurnost. …. A svi trebaju ljubav. Dobiti ljubav možemo dajući ju. Najviše sada. Baš najviše. ….

Ima jedna priča. Nije ugodna svima. Možda je potrebno otvoreno srce da se razumije otkud dolazi i po koga će doći nasilje. Jer, nasilje je samo to, u službi prosvjeda, revolucije ili ljutnje, gorčine ili straha, ono ostaje SAMO nasilje. U drugom svjetskom ratu jedan je svećenik pomagao Židove i skrivao ih i spašavao koliko je mogao. Kad su ga pitali zašto odgvorio je da zato jer danas ubijaju Židove i dolaze po njih a sutra će se netko drugi sjetiti ubijati neke druge i tko će onda njih spasiti? Gdje će onda biti Židovi da spase nas? Ovo je priča o kojoj godinama i često razmišljam. I sve dublje, bez obzira na povod, shvaćam koliko je nasilje od nezadovoljstva, pohlepe ili razočaranja svejedno…..uvijek….samo….nasilje.

Ljubav koju trebamo, tražimo i pravda i ljudskost za kojom čeznemo nalazi se u našim srcima. I samo sebe imamo da na tome radimo. ‌Svaka revolucija, otpor i pokret kroz godine povijesti kratkoročno su donijele olakšanje i spasile živote ali dugoročno svijet je mjesto u kojem ne možemo očekivati da se na nasilje odgovori ljubavlju. Zato mi odgovarajmo kroz sebe, unatoč svemu, koliko god bolno bilo gledati i osjećati se bespomoćno ako šutimo, radimo u svojem srcu. Proces je dug. Traje koliko će trajati ovaj svijet ali to je jedino što nam je dano da mijenjamo. Nas same. Učiti djecu spajanju umjesto razdvajanju. Voljeti. Moguće je. Vjerujem.

Namaste

#volimvas

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će Vas ovo zanimati…

Svemir

Svemir

Svemir nam nastoji slati lekcije kroz naše odnose i događaje bez obzira koliko snažno odbijamo vidjeti i koliko dugo...

Čoko cake/ muffin smjesa

Čoko cake/ muffin smjesa

Autor: Korana Kolec , Yoga place Porcija: 4 osobe Priprema: 20 minuta Kuhanje: 20 minuta* Spremno za: 40 minuta...

Ego

🌿🌿🌿🌿🌿 Naš je Ego malena, često skrivena oaza koja nas može zaštititi, učiniti da shvatimo koliko smo individualni i...