O samoći

Članak od admin@place

04.10.2020

Jutros rano, toplo je Sunce pružilo svoje ruke kroz moje umorno tijelo.
Svjetlo i toplina ušle su u unutrašnjost srca i osluškivale tihe otkucaje tišine.
Samoća je dar.
Trčite li k sebi ili samo od?
Sebe.
Istine.
Nutrine.
Suočavanja.
????
Samoća je palača ispunjenja. Onaj tko zna i razumije samoću, u svakom odnosu dijeli svoju radost i ispunjenost, ne ispunjava prazninu, polovicu, neki dio sebe koji nedostaje. Onaj dio sebe koji je kritiziran izvana, koji nije imao podršku, dio koji žudi za krpanjem te rupe. Onaj tko zna svoju samoću duboko voli, razumije i čuva tuđu. Tko dobro poznaje svoju nutrinu ne potrebuje društvo za ispunjenje već za ljubav, dopunu i nadogradnju.
Samoća je dar, rodili smo se sami, sami živimo i sami umiremo. Između života, uloga i identiteta koji gradimo uvijek je čista samoća. U boli, u teretu, u sreći, u dubini sebe, samo smo, mi sami, ovdje uvijek.
????

“Društvo je nastojalo stvoriti sporazume kako biste mogli zaboraviti samoću. Bračni sporazum je jedan takav. Sve religije odbijaju razvod jer ako se razvod dopusti tada će osnovni cilj braka biti uništen. A osnovni cilj je imati društvo za čitav život. Ali čak ni ukoliko supruga ili suprug ostane sa vama tijekom čitavog života ne znači da će ljubav ostati ista. Zapravo, Vi ste sami, već ste u nevolji, a sada još morate nositi i drugu osobu koja je sama. A u ovom životu kada se ljubav promijeni vi oboje bivate sami, i oboje trebate podnijeti jedno drugo. Sada više nije u pitanju opčinjenost jedno drugim; najviše što možete je da strpljivo podnosite jedno drugo. Vaša samoća se neće promijeniti društvenom strategijom braka. Kad tad osjećati ćete svoju individualnost i samoću.”
Osho
????????

Svako jutro napravim put od onoga gdje jesam do onoga gdje bih trebala biti. Svaki dan, iznova.
Osjećam promjene, boli i teškoće. Ali osjećati unutrašnji mrak nije posao koji treba odraditi s mrakom. Mrak se ne može oprati, maknuti ili mijenjati, da bi nestao, potrebno je unijeti svjetlost. Svjetlo je zagrliti i razumjeti proces koji se kreće kao oblaci i usvajati smisao životnih mudrosti, dati si dopuštenje da ih polagano razumijemo i dozvoliti si izmjenu, otpuštanje i odbacivanje oblika i navika. Čitav život. Polako.
S ljubavlju.
Učiti.
Samoća je dar…

Namaste
#volimvas

Možda će Vas ovo zanimati…

Zvuk

Zvuk

Rituali vibracije i zvuka Svijet u kojem živimo i dišemo ne može prestati govoriti, upozoravati, plašiti......

Spiritualnost žene i život

Spiritualnost žene i život

Naš život satkan je od mnogih kompleksnih sustava i naše življenje puno je više od uloga koje imamo u svijetu. Toliko...

Ciklusi

Ciklusi

U svakom vremenu postoji težnja duha da ukaže na nedostatke i strahove ali i blagoslove koje uživamo. Ciklus kao...